Covid-19

Möjlighet för 50 personer vid begravningsceremonier

Från den 1 juni kan 50 personer närvara vid en begravning inne i en kyrka eller kapell och vid utomhusbegravningar gäller 100 personersom maxantal.

Dock kan församlingar och pastorat införa egna, lokala begränsningar i antalet besökare vid begravningsceremonier. Detta då kyrkor, kapell och lokaler har olika förutsättningar för hur många personer som kan visats i lokalen på ett smittsäkert sätt.

Vi erbjuder direktsändning av begravningsceremonin över internet som ett alternativ för vänner och bekanta att delta. Kontakta oss för mer information gällande planerade begravningar.

Minnesstund

Minnesstunder är fortsatt en privat angelägenhet och således max 8 personer, det gäller även i lokaler som används för kommersiellt bruk.

Detta gäller i grundtanken även om man har minnesstunden i hemmet eller utomhus!

Är det på en restaurang så är det andra regler som gäller.

Vi följer löpande händelseförloppet och dom rekommendationer som bl a Sveriges Begravningsbyråers Förbund och Folkhälsomyndigheten går ut med och hoppas på detta sätt bidra till att minska smittspridningen och få alla att känna sig trygga.

  • Våra kontor är bemannade och vi önskar att ni ringer oss i första skedet för att få vägledning.
  • Vi väljer att hälsa muntligt utan handslag och kramar.
  • Vi tillåter givetvis ingen med sjukdomssymtom att arbeta.
  • Vi har stärkta rutiner för desinfektering av våra möteslokaler och kontor.
  • Har du symtom eller varit i de värst drabbade länderna den senaste tiden ber vi dig att hellre ringa oss på 0371-300 12, eller mejla oss på info@vastbobegravningsbyra.se

Är ni oroliga för ert möte hos oss eller för att gå på en begravning är ni välkomna att ringa. Vi hjälper alla så gott vi kan och följer noga utvecklingen.

Vi har öppet som vanligt och jour dygnet runt!